NetWerkbijeenkomst mei 2019

Op 14 mei 2019 organiseerden wij een netwerkmiddag voor de onderzoeken van de projecten 'Sociale relaties & ICT' en 'EMB & ICT'. Lees hier meer over deze geslaagde dag.


Op dinsdag 14 mei 2019 hebben wij weer een geslaagde NetWerkbijeenkomst georganiseerd bij bartiméus in Doorn. De nieuw verbouwde kapel op het terrein van Bartiméus was een goede locatie voor de bijeenkomst. Onder de aanwezigen waren gedragsdeskundigen, ouders/verwanten, ervaringsdeskundigen, onderzoekers en cliënten van Bartiméus.

Bij de opening heeft Cornée Schipper, de manager van onderzoek en behandeling, nog stilgestaan bij de recente benoeming van Paula Sterkenburg tot bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit. Iedereen is uiteraard erg trots op deze prestatie. Hierna nam Paula Sterkenburg zelf het woord en heeft ze met behulp van ervaringsdeskundigen en co-onderzoekers Mark en Leroy de stand van zaken binnen de onderzoeken toegelicht. De volgende spreker was Sanne van der Hagen van Bureau Wisselstroom. Haar belangrijkste boodschap voor het doen van onderzoek met mensen mét en zonder verstandelijke beperking was: "Besef dat iedereen anders is, en dat je niet zonder elkaar kunt." Maaike van Meerlo heeft tenslotte gepresenteerd over het Fablab van Bartiméus. Dit Fablab probeert bestaande technologische oplossingen aan te passen, zodat deze gebruikt kunnen worden om het leven van mensen met een beperking te veraangenamen. En als er geen makkelijke oplossing voor handen is, dan creëert het Fablab de oplossing zelf!

Na de presentaties hebben de vier onderzoekers van de projecten elk bij een eigen tafel hun onderzoeken gepresenteerd en hulp en feedback gevraagd van de aanwezigen.

Overzicht van de netwerkbijeenkomst bij Bartiméus 2019