Succesvolle masterclass over pijn bij mensen met ernstige meervoudige beperkingen

Begin 2020 werd er opnieuw een masterclass gehouden over pijn bij mensen met EMB en ZEVMB. Lees verder voor een verslag van deze dag, het programma en foto's.


 

Op vrijdag 24 januari 2020 werd een masterclass georganiseerd met als onderwerp: "Pijn bij mensen met EMB en ZEVMB". De masterclass werd bijgewoond door ongeveer 50 begeleieders, gedragsdeskundigen, therapeuten en artsen, en ook was een tiental ouders uitgenodigd. De dag werd voorgezeten door professor Annette van der Putten, van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij doet al lange tijd onderzoek bij mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. De afsluiting werd verzorgd door professor Paula Sterkenburg van de Vrije Universiteit en Bartiméus. Zij is bijzonder hoogleraar op het gebied van 'mensen met een visuele of visuele én verstandelijk beperking: Sociale relaties en ICT'.

Hieronder staat het programma en de onderwerpen waar de sprekers over vertelden:

 De masterclass werd bezocht door ongeveer 60 geïnteresseerden, voornamelijk gedragstherapeuten en verzorgers, maar ook een tiental ouders en een arts waren aanwezig.

 Combinatie foto van sprekers en publiek in de masterclass