Mentaliseren in een virtuele wereld. Oproep voor begeleiders.

Voor (toekomstige) begeleiders van mensen met een (visuele en) verstandelijke beperking heeft de Academische werkplaats Bartiméus-VU een Virtual Reality (VR) project lopen.


In het onderzoeksproject wordt onderzocht hoe het gebruik van VR kan bijdragen aan de ontwikkeling van gespreksvaardigheden bij studenten en begeleiders. Wij zijn benieuwd naar de ervaring van zorgprofessionals met technologie en hoe zij tegenover het gebruik van VR in de zorg staan. Aan de hand van hun ervaring kunnen wij aanbevelingen doen voor de inzet van VR bij het aanleren van mentaliserende vaardigheden voor zorgprofessionals, docenten en studenten. Mentaliseren betekent dat je je bewust wordt van het gedrag, het gevoel en de wensen van jezelf en de ander en ontdekt hoe het je relatie met de ander beïnvloedt. Dit helpt om elkaar te begrijpen, van elkaar te leren en samen te werken.

Ben je een begeleider of ken je begeleiders in de zorg die hieraan mee willen werken? Wij vragen hen vriendelijk onderstaande vragenlijst in te vullen. Meedoen is vrijwillig en duurt ongeveer 15 minuten. Voor meer informatie en bij vragen kun je terecht bij Veerle Andries v.m.m.andries@vu.nl en Altine de Reus a.p.c.de.reus@vu.nl, onderzoeksmedewerkers aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Klik hier voor deelname of scan de QR-code:

Download hier de informatie in PDF formaat.