Toolkit productenMet de toolkit EMB&ICT willen we ouders/verwanten praktische handvatten bieden om de wereld toegankelijk te maken met behulp van technologie.

De Toolkit EMB&ICT wordt ontwikkeld samen met ouders van kinderen met EMB. Ook maken we gebruik van de bestaande kennis binnen het Bartiméus Fablab, waar ruime ervaring is in het aanbieden van sensoren en hulpmiddelen voor mensen met een visuele-en-verstandelijke beperking. De online toolkit geeft advies over het gebruik van technologie, op een manier die de betrokkenheid, interactie en participatie van mensen met EMB vergroot. Naast bruikbare achtergrondinformatie bevaat de toolkit ook praktische voorbeelden van producten: wat is het, hoe kun je het gebruiken?

Waarom de Toolkit EMB&ICT?

Technologie kan iemand met EMB helpen om actief deel te nemen aan activiteiten binnen het gezin. Denk bijvoorbeeld aan de dobbelsteen die met een schakelnop te bedienen is. Of een communicatiehulpmiddel dat je een eigen stem geeft. Veel ouders vinden het lastig om de weg te vinden in alle producten en mogelijkheden. De Toolkit EMB & ICT wordt ontwikkeld om hen hier mee op weg te helpen.

Ook in gewone winkels kun je overigens veel geschikte technologie vinden. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed dat reageert geluid of beweging. Maar hoe vind je iets dat past bij de ontwikkeling van je kind