Masterclass "Pijnsignalering" in januari was een succes

Begin 2019 organiseerden wij een masterclass over pijnsignalering bij mensen met EMB. Lees verder over deze masterclass.


   
Masterclass Pijnsignalering:
Mensen met een ernstig verstandelijke beperking

 
Op 22 januari is er een masterclass 'Pijnsignalering: mensen met een ernstig verstandelijke beperking' aangeboden door: de Academische werkplaats ‘s Heerenloo – RUG, Ben Sajectcentrum en de Academische werkplaats Bartiméus – Vrije Universiteit Amsterdam. Verschillende sprekers hebben gepresenteerd over het signaleren van pijn, de fysiologische aspecten van pijn, hoe pijn lichamelijk te meten is en POSAID (een observatielijst voor het signaleren van pijn bij volwassenen met zeer ernstig verstandelijke en meervoudige beperkingen). De masterclass werd bezocht door orthopedagogen, begeleiders, onderzoekers en studenten.